SS, pewnie jak poleci to tak jakbyś rzucił beretem :diabelski_usmiech
Podnośnik / lewarek / żaba
Zwiń
X
-
Podnośnik / lewarek / żaba
Przeglądałem ostatnio jakąś gazetkę marketową i był tam właśnie taki podnośnik (przykładowe 1sze zdjęcie z brzegu http://elektromar2.republika.pl/foto/zaba2t.jpg) za ok 60 zł.
I tak zaczęło się tentegowanie czy aby sobie czegoś podobnego nie kupić jako znacznie wygodniejsza alternatywa dla ori podnośnika.
Wykorzystanie głównie do wymiany kół, a więc 2x roku, ale x3 auta.
Myślę o budżecie ok 100 zł. Z racji 3 użytkowników budżet możliwy do zwiększenia jeśli będzie trzeba.
No i właściwe pytanie czy ktoś z Was używa czegoś podobnego, z tej półki cenowej?
[ Dodano: Nie 07 Kwi, 13 09:54 ]
Przeglądając 1szą (przesortowaną oczywiście) stronę allegro taki wpadł mi w oko
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
-
-
mam podnośnik za ok 80zł żabka i daje radę już kilka lat,do wymiany kół jak znalazł nie ma sensu przepłacać. Jak już grzebiesz przy autach więcej to warto zainwestować w coś bardziej stbilnego i mocniejszego (koszt 0d 200-500zł)
Jak bedziesz kupował to patrz czy w komplecie jest gumowa podkładka na główkę podnośnika bez niej można uszkodzić progi auta.
Komentarz
-
-
Kiedyś kupiłem do garaży żabę 2 lub 2,5t taką marketową ale dziwnie solidną i zupełnie dobrze sobie radzi.
Wymiana kół, dłubanie przy zawieszeniu typu tarcze i klocki.
Podkładam pod wahacz, dwa ruchy i koło w górze!
Czasami zimą ją wrzucam do wozu, bo jak gdzieś się Scoutem zapuszczę w dzicz i zakopię, to żabą najlepiej się wóz do góry liftuje, żeby trapy podłożyć.
Jedyny minus, że czasami na mrozie olej zgęstnieje i trzeba ją prosić, żeby zadziałała.
Oprócz żaby kup sobie kawałek klocka gumowego do podkładania pod próg, przy lewarowaniu.
Przy używaniu żaby, najważniejsze, żeby jej nie złamać na bok, bo w górę na pewno jej się nic nie stanie, najwyżej nie udźwignie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przeborA mógłby ktoś pokazać (najlepiej na fotce) gdzie prawidłowo podstawić taki podnośnik jeśli chodzi o przód auta?
Najważniejsze, żeby podnosząc za część nadwozia, podłożyć między lewarek a nadwozie gumowy klocek lub grubą, płaską gumę, wtedy lewarek nie wgniecie nam blachy i nie uszkodzi powłoki antykorozyjnej.
W ostateczności może być kawałek miękkiego drewna.
Komentarz
-
-
Ja kupiłem na allegro żabę + 2 kobyłki za 60zł i jest ok Zrobiłem małe cięcia w styropianie w bagażniku i żaba jeździ ze mną :P"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Ja kupiłem "żabę" na allegro razem z walizką za 80zł.z przesyłką.Jak jadę w trasę pakuje do walizki i w drogę.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi, biorę tego z pierwszego posta, wygląda dość solidnie.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Andrzej.P, a tył?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
Komentarz